DOM ZLATNIK

Vizionarsko razmišljanje i preduzetnički duh porodice Vuletić ne miruje ni danas pa sada „Zlatnik“ piše jednu novu priču. Svesni činjenice da i najveći svetski putnici kada dođu u neke pozne godine shvate da je u starosti najteže biti sam, da osmeh leči, a lepa reč daje nadu odlučuju da svoje znanje, iskustvo i kapacitete stave u službu nečeg što će biti za primer svima...

Vođeni nepogrešivim instiktom za inovativno, kvalitetno i humano odlučuju da nakon nekoliko decenija uspešnog hotelskog poslovanja elitnom hotelu promene namenu, jer kako kažu „svako zaslužuje dostojanstvenu starost“. Od sada će „Zlatnik“ biti dom za treće doba! Biće to Dom za starije osobe u kome će novi gosti, tj. stanari živeti kao kod kuće, ali uživati kao u hotelu sa pet zvezdica, okruženi pažnjom, ljubavlju i vrhunskom uslugom. Uzimajući u obzir ponudu srodnih postojećih domova, a verujući da je budućnost drugačija, u „Zlatniku“ žele da ponude nešto posebno i drugačije. Žele da, kao što je nekad ovo bio najbolji hotel, sada bude najbolji dom, lider u branši. Ne žele da se u njihovom objektu stanari osećaju kao u staračkom domu, već zaista kao u hotelu sa pet zvezdica.

-Naši gosti su uvek isticali da se kod nas osećaju kao kod kuće, takve su nam i recenzije ostavljali, zato su nam se i vraćali, jer kod kuće je uvek najbolje – ističe Branka. Odlučili smo da ponovo investiramo i uspeli smo da ispunimo sve uslove i dobijemo licencu koja nam omogućava da budemo Dom za odrasle i starije osobe.

Hotelski kompleks od 3.000 m2 sada je u potpunosti prilagođen novim stanarima. Svih 50 soba (jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne) opremljene su stilskim nameštajem uz brigu o svakom detalju, a 8 soba sa velikim kupatilom je u potpunosti prilagođeno stanarima (osobama u kolicima) kojima je potreban najveći stepen podrške. Dom može da primi do 100 korisnika, a radi lakše adaptacije na novi prostor u prvim danima omogućen je i boravak nekog od srodnika, dok je za rođake iz inostranstva obezbeđen apartman na 10 do 15 dana boravka.

-Osim ordinacije, apoteke, sale za fizikalnu terapiju i prostorije za vežbanje, objekat ima i veliku zajedničku terasu za odmor i druženje, biblioteku, umetničku radionicu, bioskop i pozorišnu binu, ali i slanu sobu, prostor za wellness program, frizerski salon i pedikir. U ovom hotelu-domu sva jela se mese, kuvaju i spremaju sveže. Ovde nema zamrznute hrane ili dostave, a korisnici mogu da pripremaju obroke, omiljene kolače ili zimnicu sa svojim kuvarima. „To im je u isto vreme uživanje i radna terapija“ – ističe upravnica Doma Radmila Getman.

Sa odabranim timom socijalnih radnika, terapeuta i medicinskog osoblja svim korisnicima „Zlatnika“ na raspolaganju je kompletna 24 časovna medicinska nega, svakodnevna okupaciona i radna terapija, a jednom nedeljno i poseta doktora specijaliste. Stručni tim Doma „Zlatnik“ ima savremeni program rada sa kojim nastoji da svojim stanarima pomogne da poboljšaju samostalni život posle boravka u bolnici, pripremi ih za odlazak u centar za rehabilitaciju, ali i da im kroz vrhunsku uslugu kakav samo može ponuditi hotel sa pet zvezdica poboljšaju društveni život i budu dom u kome će se na kratko ili na duže odmoriti od svakodnevnih obaveza ili stresnih životnih situacija i uživati u životu.