HOTEL ZLATNIK

Dve decenije nakon otvaranja restorana, Vuletići su otvorili i hotel „Zlatnik“ koji je u to vreme „TripAdvisor“ sa ocenom 9.5 svrstao u kategoriju najboljih svetskih hotela. „Tako su odlučili gosti i naši klijenti“ - napisao je u svojoj odluci predsednik i osnivač ove svetske kompanije Stephen Kaufer...

-Prilikom gradnje hotela ispratili smo sve tadašnje standarde koje je propisivalo Ministartsvo turizma i trgovine. Bile su to velike investicije za nas, poput 3 lifta, širina hodnika, kupatilo od 5 kvadrata i još mnogo toga, ali mi smo ispoštovali sve propise i bili prvi hotel, koji je posle 50 godina napravljen po standardima i savremenom projektu. To je bio dobar potez, jer nam je 90 odsto gostiju bilo iz inostranstva, a oni su sve to primećivali i cenili. Nova kategorizacija 2010. donela je još veće standarde, ali poučeni iskustvom opet smo krenuli sa ulaganjem i kupili šire krevete, dušeke i učinili sve što je bilo potrebno da opravdamo petu zvezdicu. Nova ulaganja su bila dobar potez, jer su gosti sve promene primetili i pohvalili, a mi smo bili ponosni na činjenicu da kada gosti preko interneta traže hotel sa 5 zvezdica u Beogradu, pored svetski poznatog hotelskog brenda „Hyatta“ vide „rame uz rame“ i jedan srpski hotel kakav je „Zlatnik“ – ističe Dragan.

U proteklih 37 godina kroz Zlatnik je prošlo više od 2,5 miliona gostiju, a među njima i petnaest stranih i domaćih predsednika, brojne vladike, Patrijarh German, ali i sportisti i brojne ličnosti iz javnog i kulturnog života Beograda. U hotelu „Zlatnik“ su se odigrali mnogi događaji, sastanci, dogovori i srpskim specijalitetima počastile važne domaće i strane ličnosti, pa se sa razlogom naziva i „svedok novije istorije“ Beograda i Srbije.

-Hotel „Zlatnik“ je više puta osvajao nagradu Pobednik Beograda, Pobednik Srbije, Turisticki cvet, više puta smo bili pobednici sajma turizma, 2005. Ministarstvo trgovine i usluga nas je proglasilo za prvi srpski brend, Privredna komora Srbije nam je dodelila nagradu „ambasadori spskog ugostitelsjtva“, a časopisa Yu Travel, nas je jedne godine proglasio za „šampiona turizma i ugostiteljstva“. Svaka nagrada je priznanje za uloženi trud i rad, ali meni posebno drage nagrade su odlikovanje Patrijarha Germana i knjiga utisaka naših gostiju sa kojom se zaista ponosim – ističe Dragan.