SVE GALERIJE NAŠEG DOMA

Pre nego se odlučite za posetu i upoznavanje sa našom kompletnom ponudom za smeštaj i negu odraslih i starijih lica prodjite kroz naše galerije koje prikazuju svaki kutak našeg kompleksa.

Lako će te se uveriti u maksimalni kvalitet svih prostorija detaljno sredjenih nameni i sigurnosti zadovoljnih korisnika koji svakodnevno uživaju i bivaju usluženi u njima.

Nakon toga nadamo se da će te doneti ispravnu odluku o poseti nama kako bi smo vam sve to i praktično pokazali.

Galerija - smeštaj

Galerija - restorani - hrana

Galerija - dodatne aktivnosti

Galerija - zajednički prostor

Galerija - video

Galerija - ostalo

RAZNOVRSNOST USLUGA U NAŠEM DOMU ZA STARE

Starost je faza u životu svakog od nas, kada želimo da budemo dobro zbrinuti, da imamo ne samo podršku bližnjih, već i profesionalnu podršku, osobito onu koja se tiče zdravlja.  Naš tim socijalnih radnika, terapeuta i medicinsko osoblje u celini posvećeni su održavanju i očuvanju fizičke i mentalne kondicije i negovanju veština koje doprinose kvalitetu života i u poznoj starosti.

MEDICINSKA NEGA

Medicinska nega nesumnjivo je od presudnog značaja. Pored lekara opšte prakse, redovno se angažuju i doktori specijalisti raznih profila koje odlikuje ne samo stručna medicinska kompetencija  već i neposrednost, srdačnost i empatija koje su podjednako lekovite kao i terapije koje propisuju svojim pacijentima.

AMBULANTA:

U cilju pružanja zdravstvene zaštite, u našoj ordinaciji ordinira lekar specijalista interne medicine, dva puta nedeljno, a po  potrebi i češće. U slučaju potrebe, u ambulanti su dostupni pregledi i drugih specijalista kao i sitne hirurške intervencije, infuzije, injekcije itd.

Opšte zdravstveno stanje korisnika se svakodnevno prati i podrazumeva:

Merenje pritiska

Telesne temperature

Nivoa šećera u krvi

Svaodnevno davanje terapije

Medicinska nega je dostupna 24h.

  • FIZIKALNA TERAPIJA:

  Aktivno telo i bistar um daju značajan doprinos poboljšanju kvaliteta života u starosti. Redovnim vežbanjem dugo se ostaje zdrav i mentalno očuvan, što naravno povećava i životnu radost. Fizikalna  terapija u tom smislu, može postaviti temelje za održavanje kondicije i u starosti i predstavlja prave preventivne mere za određene faktore rizika.

Fizikalnom terapijom omogućavamo održavanje postojeće dobre motorne funkcije tela a samim tim i doprinosimo i većem samopouzdanju.

Čak i oni koji nisu ranije praktikovali fizičke aktivnosti, mogu postići pozitivne efekte ciljanim fizioterapeutskim vežbama kako bi bili u formi. Istovremeno, ukoliko su u pitanju hronične bolesti koštano-mišićnog sastava ili akutne tegobe kao posledica povreda ili operacija, fizikalna terapija sa individualnim i holističkim konceptima lečenja, aktivnim i pasivnim vežbama, masažom, korišćenjem slane sobe i drugim tretmanima, doprinosi poboljšanju opšteg zdravstvenog stanja.

RADNA TERAPIJA

Prirodna potreba svakog čoveka je da svoje vreme prijatno, organizovano i po mogućstvu svrsishodno koristi. U cilju zadovoljavanja kreativnih, rekreativnih i socijalnih potreba organizujemo niz aktivnosti kroz radno okupacionu terapiju koja se može izvoditi pojedinačno ili grupno, sve prema afinitetu korisnika.

Naše radionice imaju ne samo zabavni karakter već predstavljaju priliku da se pokaže, pa čak i razvije određeni talenat u oblasti slikarstva, vajarstva, izradi nakita, kolaža, pozorišnoj umetnosti, plesu, kuvarskim i brojnim veštinama.

TURISTIČKI PROGRAM

Obilazak kulturnih i istorijskih znamenitosti i okoline

Organizovani celodnevni izlet

Posete raznih turističkih manifestacija

Obilazak zavičaja u dogovoru i prema mogućnostima naših korisnika

ZABAVNO REKREATIVNE AKTIVNOSTI

Pozorišno bioskopska sala

U lepom ambijentu našeg mini pozorišta korisnici mogu uživati u:

Predstavama gostujućih glumaca

Filmskim projekcijama

Književnim večerima

Muzici gostujućih izvodjačaZajedno organizujemo proslave verskih, nacionalnih i internacionalnih praznika, kao i lične proslave, po želji naših korisnika. Poput velike porodice delimo brojne lične radosti, ali nikada ne zaboravljamo na poštovanje privatnosti.

 

Posebno nam je značajno održavanje bliskih odnosa sa srodnicima i aktivno smo usmereni na negovanje tih veza. U tu svrhu „Zlatnik“ u ponudi ima i apartmane namenjene za smeštaj srodnika koji dolaze u posetu našim korsnicima, ili žele da privremeno borave u domu kako bi pomogli svojim bližnjima u procesu adaptacije. Moguće je organizovati i privremeni kraći boravak dok je porodica na godišnjem odmoru te želi da zbrine svog roditelja. Sve je podređeno interesu, potrebama i željama korisnika.

  • PROBNA SEDMICA:

Ukoliko biste želeli da osetite toplu, porodičnu atmosferu, iskoristite jedinstvenu priliku da prikupite sopstvene utiske tokom probnog boravka i uverite se u naš rad na licu mesta.

Družite se sa korisnicima i osobljem Zlatnika, uživajte u kulinarskoj ponudi ili našem širokom programu aktivnosti. Naš tim Vam je uvek na raspolaganju i rado će Vas posavetovati.

Naša ponuda za Vas:

  • Noćenje u lepoj, komfornoj sobi ili udobnom apartmanu
  • Bogat i raznovrstan doručak
  • Ručak i večera sa prilagođenim menijem
  • Korišćenje zajedničkih prostorija i slane sobe
  • Raznovrstan program aktivnosti
  • Individualni i detaljni saveti i obilazak najuže okoline

Korona mere

Sprovodimo sve preventivne mere ( redovna dezinfekcija, rukavice, maske). Za sve zainteresovane korisnike našeg doma organizujemo vakcinaciju u ambulanti doma.

 

U “Zlatniku” se živi kao kod..

kuće, a uživa kao u hotelu. Pažljivim izborom osoblja, koje, osim profesionalnih

kvalifikacija, mora da poseduje i one druge, humane osobine, neophodne za rad sa

ljudima, stvorili smo toplo i prijatno okruženje u kojem se zajedno radujemoživotu

i svaki dragoceni trenutak koristimo na najbolji način. Ovde se ne dolazi da bi se

ostarilo, već da bi se živelo konstruktivno, kreativno, aktivno, u skladu sa

mogućnostima i potrebama naših klijenata, u skladu sa merilima koja odgovaraju

njihovom opštem zdravstvenom stanju, afinitetima i duhovnim potrebama.

Neophodna medicinska nega se podrazumeva, ali za dobro fizičko i mentalno

zdravlje podjednako su važni i društveni i kulturni život, čemu posvećujemo

naročitu pažnju. “Zlatnik” raspolaže prijatnom i dobro opremljenom bibliotekom,

organizuje kjiževne večeri i susrete sa poznatim ličnostima, priređuje filmske

projekcije u našem bioskopu i dramske predstave u pozorištu… Njegovi žitelji

mogu sebi priuštiti prijatne trenutke relaksacije u slanoj sobi, šetnje kroz prirodu

ili provoditi vreme aktivno i kreativno na nekoj od brojnih radionica. Sve to je

samo deo sveobuhvatne usluge koju pružamo. U fokusu naše pažnje uvek je čovek

kao ličnost sa svojim navikama,potrebama i željama.